Koření

znali a používali už starověcí Číňané, Egypťané, Řekové a Římané. Všude bylo velmi vzácné. Pěstovalo se jen ojediněle, například na takových místech jako byly ostrovy Moluky nebo Ostrovy v Indonésii a každý měl o ně zájem.
se používalo pro konzervaci potravin, na překrytí chuti kazícího se jídla, ba i jako lék. Obchod s m se rozvinul hlavně mezi Východem a Západem. Dlouhý čas tento obchod kontrolovali Benátčané a kupci ze Středního Východu.

Zdravé koření = zdraví, chuť, krása, potěšení = jedině od nás!

Máte zahrádku? Nakládáte okurky, papriky…? Grilujete ryby či jiné voňavé masíčko? Pak navazujete na ony Číňany, Egypťany, Řeky, kteří konzervaci potravin začali, i když úplně jinak. Kazící se jídlo vyhoďte! Uvařte si čerstvě – použijte naše koření!

Nezařazené